Taxi - Aerodrom Ljubljana

- prevoz na letališče - letališče Ljubljana - Taksi Brnik - aerodrom Ljubljana

Potrebujete Taxi prevoz,transfer,taksi iz Ljubljane - bližnji okolici  in po Sloveniji?

Cena Taksi-Legende  na prevoženi km je 0,70 EUR !!!

Potrebujete prevoz do letališča Brnik, Jožeta Pučnika?

Kjerkoli  iz Ljubljane z Taksi - Legende do letališča Jožeta Pučnika ( Brnik ) 

25 EUR

Potrebujete prevoz za večjo skupino , do 8 oseb , po Ljubljani , do letališča , ali bi šli kam na izlet ??

Cena Taksi - Legende za mini bus do 8 oseb na prevoženi km je 1 EUR !!!

 

TAKSI - LEGENDE

Pariški in angleški prvi taksiji so bili podobni azijskim rikšam smo da so za vprego uporabljali konje. To se je začelo že v 17. stoletju. Prav tako so imeli organizirano bazo podatkov, preko katere so urejali prevoze in imeli evidenco tako imenovanih prevoznikov - taksistov.

Tako imenovana baterijska vozila, ki so opravljala taksi prevoze so bila v Parizu, Londonu in New Yorku zelo uspešna. To je bilo v letih 1890. V naslednsjem letu je Nemec Wilhelm Bruhn izumil taksimeter. Napravo, ki je odčitala prevožene kilometre in po tem izračunala ceno prevoza. Taksimeter se uporablja še dandanes le da so elektronski in ne več mehanski kot v prejšnjem stoletju. Beseda taksimeter pride iz grške besede TAXIDEYO kar pomeni potovati. Prvo vozilo oziroma prvi taksi opremljen s taksimetrom je bil Daimlerjev model Victoria, ki ga je zgradil Gottlieb Daimler leta 1897. Prva taksi služba je nato začela delovati v Stuttgartu istega leta.

Cabs.jpg

Bencinski taksiji so kasneje začeli najprej delovati v Parizu v letu 1899, in štiri leta kasneje leta 1903 še v Londonu. Prav tako pa tri leta kasneje še v New Yorku. Newyorški taksiji so bili uvoženi iz Francije preko poslovneža Harry N. Allena, ki je svoja vozila za izvoz poimenoval kar taxicab kar pomeni mešanico vozila in avtomata na kovance. Prav tako je izumil besedo za taksimeter v francoščini - taxi-mètre. V tem času uvoza je tudi beseda taksi prišla v vsakdanjo rabo. Poleg izumov je Allen svoje taksije pobarval na rumeno, ker je menil da se rumena brava že na daleč najbolj in najlažje opazi.

DirkvdM lada limousine.jpg

Taksi Prevoz ji so se po svetu razširili šele v 25. stoletju. Prva velika inovacija na področju taksijev po letu 1940, ko se je pojavil taksimeter je bila dvosmerna radijska postaja preko katere so dispečerji obveščali voznike taksijev, kje kdo želi prevoz. To je predvsem pripomoglo k tem, da taksisti niso več čakali pri telefonskih govorilnicah, ampak so lahko komunicirali preko radijskih postaj. Naslednja velika inovcija pa je bil pojav računalnika v dispečerskih službah v letu 1980. Z računalniki je bilo delo dispečerjem še veliko lažje.

V Sloveniji so se taksi službe pojavile v prejšnjem stoletju. Pri taksi službah se je v zadnjem času marsikaj spremenilo. Poleg rednih vzdrževalnih del morajo taksisti svoja vozila tehnično pregledati večkrat na leto. To odreja poseben odlok v slovenskem Zakoniku o taksi službah. Poleg tega so v večijih slovenskih mestih uvedli, da morajo biti vsa vozila taksi služb in individualnih voznikov iste barve, to je bele barve. Poleg tega je zaradi teh pravil prišlo tudi do protestov.

Taksi Prevoz ji bodo v naslednjih nekaj letih verjetno preplavili vse države, še posebej, če bodo uporabljali okolju neoporečna vozila. Tako je v nekaterih državah, naprimer Tunizija, še vedno najcenejši in najhitrejši prevoz s taksijem.

Poleg ugodne cene in hitrosti, pa te vedno pripelje bližje cilju, kot pa javni prevoz.

Večina tujcev, ki prihajajo v Slovenijo, zaradi prezapletenosti javnega prevoza tako raje uporablja taksi prevoze. Poleg tega pa so po navadi v hotelih v katerih bivajo organizirane taksi službe. Tako lahko že iz sobe naročijo taksi, ki jih bo čakal pred hotelom. Tako se kot že prej omenjeno najhitreje odpravijo do željenih ciljev.

 

Gregor Jan


Zvezdica * pomeni, da je polje potrebno izpolniti
Podjetje:
* Ime:
* Telefon:
* E-naslov:
Zadeva:
Komentar:
Vnesite zaporedje znakov kot jih vidite v zgornjem polju

an image
TAKSI LEGENDE Gregor Jan s.p.
cesta Andreja Bitenca 50
 
1210
Ljubljana

Email: taxi.legende@gmail.com

+386 31 73 22 89
AERODROM LJUBLJANA TAXI - TRANSFER - PREVOZI OSEB


©Indijancev je veliko - Poglavarjev je malo - Legende so pa redke - Taxi Legende - prevoz na letališče Ljubljana - transfer na letališče Brnik - email: taxi.legende@gmail.com , TEL:+386 31 732 289 - Taxi letališče Ljubljana - Transfer letališče Ljubljana - Letališče Ljubljana taksi - Letališče Ljubljana transfer - Letališče Ljubljana prevoz oseb - Fraport Ljubljana taksi - Fraport Ljubljana transfer - Fraport Ljubljana prevozi oseb - Prevozi iz Ljubljane -